Međunarodna konferencija Digital Humanities and Heritage 2023

Dijelimo informaciju o konferenciji!

[𝗗𝗔𝗥𝗜𝗔𝗛-𝗛𝗥 𝗸𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝗰𝗶𝗷𝗮 𝘿𝙞𝙜𝙞𝙩𝙖𝙡 𝙃𝙪𝙢𝙖𝙣𝙞𝙩𝙞𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙃𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖𝙜𝙚 𝟮𝟬𝟮𝟯]

🎉 Iznimno nam je drago pozvati vas da se prijavite za sudjelovanje na trećoj po redu Dariah HR međunarodnoj konferenciji 𝘿𝙞𝙜𝙞𝙩𝙖𝙡 𝙃𝙪𝙢𝙖𝙣𝙞𝙩𝙞𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙃𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖𝙜𝙚, koja će se održati 𝗼𝗱 𝟮𝟱. 𝗱𝗼 𝟮𝟳. 𝗹𝗶𝘀𝘁𝗼𝗽𝗮𝗱𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟯. u 𝗭𝗮𝗴𝗿𝗲𝗯𝘂, u prostoru Sveučilišni računski centar – Srce.

🔵 Podnaslov ovogodišnjeg izdanja glasi 𝘏𝘦𝘳𝘪𝘵𝘢𝘨𝘦 𝘔𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳𝘴: 𝘍𝘰𝘴𝘵𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘊𝘰𝘭𝘭𝘢𝘣𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘐𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘦, a cilj mu je okupiti humaniste, aktere iz AKM sektora i informacijske stručnjake kako bi zajednički promislili o unaprjeđenju infrastrukture za očuvanje, istraživanje i prezentaciju kulturne baštine.

🔜 Prijave tema i sažetaka izlaganja, panela, postera i interaktivnih radionica otvorene su 𝗱𝗼 𝟮𝟱. 𝗸𝗼𝗹𝗼𝘃𝗼𝘇𝗮 putem e-adrese 𝗱𝗵𝗵@𝗱𝗮𝗿𝗶𝗮𝗵.𝗵𝗿.

ℹ️ Više informacija o konferenciji i procesu prijave pronađite na web-stranici konferencije: https://dhh.dariah.hr/home/. #DHH2023

Institut za etnologiju i folkloristiku, Sveučilišni računski centar – Srce, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet u Rijeci, Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, ICARUS Hrvatska

Konferencija se organizira uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

 

2nd DARIAH-HR International Conference, Rijeka, Croatia